Geschiedenis bedrijf

Het bedrijf is in 1984 gestart met onder meer technische dienstverlening en agrarische loonwerkzaamheden. Het was destijds gevestigd in Oukoop te Nieuwer ter Aa. Na enige jaren is het bedrijf verhuisd naar een locatie aan de Julianalaan in Nieuwer ter Aa en tuin- en parkmachines werden aan de activiteiten toegevoegd.

Geleidelijk aan veranderden de activiteiten van agrarisch loonwerk naar landbouwmechanisatiewerkzaamheden. Na ruim vier jaar is grond aangekocht op het industrieterrein aan de Nijverheidsweg in Kockengen en in 1989 is begonnen met de bouw van een nieuw bedrijfspand. In 1990 is het bedrijf verhuisd naar de huidige locatie en in loop der jaren is nog meerdere keren bijgebouwd. De activiteiten waren inmiddels uitgegroeid naar: landbouwmechanisatie, constructiewerk en machinebouw, tuin- en parkmachines verkoop en service, handel in lichte bouwmachines en import en export activiteiten. 
In 1998 hebben we het bedrijf gewijzigd voor wat betreft het onroerend goed en de werk-activiteiten. Voor het laatste hebben we een B.V. opgericht en Jan Hoogendoorn (zwager van Henk) - die al sinds 1991 werkzaam was in het bedrijf - is bij de B.V. ingestapt. Sinds 1 januari 1998 is de naam van het bedrijf : Seeleman & Hoogendoorn B.V.
Vervolgens is medio 2002 een overname gedaan van een bedrijf in tuin- en parkmachines. Dit betreft de bedrijfsactiviteiten en voorraadovername van Zwarts Machineservice te Wilnis. 

In 2007 hebben we het geheel opgesplitst in twee afzonderlijke bedrijven te weten:

* Seeleman & Hoogendoorn, Tuin- & Parkmachines en Bouwmachinehandel, im- en export.

* Van den Berg Mechanisatie (voorheen Seeleman & Hoogendoorn Mechanisatie).

Dit laatste bedrijf is op zelfstandige basis overgenomen door één van de werknemers, Sebastiaan Van Den Berg uit Nieuwveen. Vanaf januari 2007 bestaan er dus twee afzonderlijke bedrijven onder één dak. 
In 2009 is er wederom een gedeelte aangebouwd en hebben beide bedrijven voldoende ruimte om goed te functioneren. De twee bedrijven vullen elkaar heel mooi aan met het aanbod van een totaalpakket aan de Nijverheidsweg 7 & 7a te Kockengen.

u kunt ons ook vinden op Afbeeldingsresultaat voor facebook logo like png