Geschiedenis bedrijf

Het bedrijf is in 1984 gestart door Henk Seeleman met onder meer technische dienstverlening en agrarische loonwerkzaamheden. Het was destijds gevestigd in Oukoop, Nieuwer ter Aa. Na enige jaren is het bedrijf verhuisd naar een locatie aan de Julianalaan, ook in Nieuwer ter Aa.

Verkoop en onderhoud van Tuin- en parkmachines werden aan de activiteiten toegevoegd.

Geleidelijk aan veranderden de activiteiten van agrarisch loonwerk naar landbouwmechanisatie.

Na ruim vier jaar is grond aangekocht op het industrieterrein aan de Nijverheidsweg in Kockengen en in 1989 is begonnen met de bouw van een nieuw bedrijfspand. In 1990 is het bedrijf verhuisd naar de huidige locatie en in de loop der jaren is nog meerdere keren bijgebouwd. De activiteiten waren inmiddels uitgegroeid naar: landbouwmechanisatie, constructiewerk en machinebouw, tuin- & parkmachines verkoop en service, handel in lichte bouwmachines en import en export activiteiten.

In 1998 hebben we het bedrijf gewijzigd voor wat betreft het onroerend goed en de werkactiviteiten. Voor het laatste hebben is er een B.V. opgericht en Jan Hoogendoorn, zwager van Henk, die al sinds 1991 werkzaam was in het bedrijf - is bij de B.V. ingestapt.

Sinds 1 januari 1998 is de naam van het bedrijf : Seeleman & Hoogendoorn B.V.

In 2007 is het geheel opgesplitst in 2 afzonderlijke bedrijven te weten:

  • Seeleman & Hoogendoorn BV, Tuin- & Parkmachines en Bouwmachinehandel, import en export.
  • Van den Berg Mechanisatie (voorheen Seeleman & Hoogendoorn Mechanisatie).

Dit laatste bedrijf betreft het mechanisatiegedeelte, dit is overgenomen door één van de werknemers, Sebastiaan Van Den Berg uit Nieuwveen. 

In 2009 is er bij Seeleman & Hoogendoorn BV wederom een gedeelte aangebouwd en hebben beide bedrijven voldoende ruimte om goed te functioneren.

 

 

U kunt ons ook vinden op: Afbeeldingsresultaat voor facebook logo like png